Nositelj projekta

MICRO projekt d.o.o.

MICRO projekt d.o.o. posjeduje više od 15 godina iskustva u kreiranju pozitivnih promjena. Zahvaljujući proaktivnom pristupu i suradnji s predstavnicima javnog, privatnog i civilnog sektora, MICRO projekt d.o.o. je sudjelovao u pripremi i realizaciji brojnih razvojnih i investicijskih projekata usmjerenih unaprjeđenju kvalitete života. Stečeno znanje i iskustvo uspješno je transferirao u rješenja za podršku razvoju i strateškom planiranju koja danas aktivno koriste brojni dionici regionalnog razvoja.

Orijentiran ka pozitivnim promjenama MICRO projekt d.o.o. je osmislio inovativno rješenje za podršku osobama s posebnim prehrambenim potrebama tijekom putovanja. U njegovom razvoju će, osim internog tima stručnjaka MICRO projekt d.o.o., sudjelovati i interdisciplinaran tim eksternih stručnjaka specijaliziranih za dijetetiku, medicinu, dizajn, putovanja, itd. Njihove kompetencije će rezultirati prototipom odnosno rješenjem koje će na inovativan i sveobuhvatan način korisnicima s posebnim personaliziranim prehrambenim potrebama omogućiti planiranje i organizaciju putovanja uz neizostavan element sigurnosti i gastronomskog užitka.

Tko?

Kao krajnji korisnici E-health sustava definirane su osobe s posebnim i personaliziranim prehrambenim potrebama. Često ograničeni dostupnošću, kvalitetom i raznovrsnosti namirnica koje mogu i/ili smiju konzumirate, te osobe izbjegavaju putovati ili se na putovanje odlučuju kada je krajnje nužno. Tijekom putovanja obično biraju provjerene namirnice koje im jamče sigurnosti te izostavljaju gastronomski doživljaj i iskustvo destinacije koju posjećuju.

Zašto?

Motiv za pokretanje razvojno-istraživačkih aktivnosti je manjak sustava za podršku u planiranju prehrane i putovanja za osobe s posebnim prehrambenim potrebama. Briga za zdravlje i kvalitetu namirnica uz rastuće trendove putovanja te povećanu primjenu ICT rješenja u svakodnevici zaobilazi osobe koje primjenjuju personalizirani pristup prehrani. E-health sustav ima za cilj odgovoriti na ove izazove i kreirati podršku za prehranu i putovanja.

Kako?

Za razvoj E-health sustava provest će se set razvojno-istraživačkih aktivnosti usmjerenih identifikaciji potreba i preferencija osoba koje imaju posebne prehrambene potrebe. Projektom će se osmisliti i razviti aplikacija koja će im pomoći u planiranju putovanja, identifikaciji i lociranju dostupnosti namirnica i jela koja odgovaraju njihovom profilu te odabiru ugostiteljsko-smještajnih kapaciteta koji osiguravaju personaliziranu prehranu tijekom boravka van doma.