Kako putuje John Smith?

Pojavom mobilnih aplikacija krenuo je nezaustavljivi trend globalne tržišne transformacije. Od prvih korisničkih iskustava koja su se ograničavala na jednostavne aplikacije za bilježenje sastanaka i podsjetnika za rođendane naših prijatelja one su se razvijale do naprednih aplikacija za chat, razmjenu dokumenata i obradu slika. Značajno su utjecale na uvriježene ekonomske principe te su iznjedrile tvrtke poput Ubera, Airbnba i sl. čija se tržišna pozicija izgradila na upravljanju kapacitetima koji uopće nisu u njihovom vlasništvu. Fizičku imovinu, tradicionalno poimaju kao sinonim vrijednosti i uspjeha, istisnuli su iskustvo, kvaliteta i dostupnost usluge za korisnika te time postali ishodištima tržišnog uspjeha.

Zahvaljujući aktualnim tržišnim trendovima današnji korisnik na svom dlanu jednostavno pregledava, planira i organizira sve aspekte svog života. Aplikacije koje instaliramo na mobilni uređaj idu toliko daleko da prate ritam našeg disanja i analiziraju kvalitetu našeg sna. U ovisnosti o kvaliteti sna prethodne noći one kalkuliraju optimalno vrijeme (i način) buđenja te vrstu i količinu hrane za doručak. Prije odlaska na posao sugeriraju nam najbolju rutu s obzirom na stanje u prometu i obveze koje je eventualno trebamo obaviti putem do posla. One nas pravodobno podsjećaju na naše zadatke tijekom predstojećeg dana ne zaboravljajući pritom na količinu vode koju trebamo mi ili naše biljke u uredu kao ni na baku kojoj trebamo čestitati rođendan. Dok se bavimo svojim radnim zadacima one nam prate otkucaje srca, sugeriraju odmor te paralelno s našim aktivnostima odrađuju svoj dio posla organizirajući naše fotografije, plaćajući mjesečne račune ili analizirajući promet i posjećenost naših korisničkih profila na društvenim mrežama. One kreiraju naše “digitalno ja” te u cijelosti mijenjaju način na koji živimo, radimo i komuniciramo. Zahvaljujući dostupnosti mobilnih aplikacija, i to ne samo na mobilnim uređajima nego sve više i na satovima, nakitu i sl. aplikacije poprilično mijenjaju naš odnos prema zdravlju, hrani i putovanjima.

Tako već danas 2/3 populacije razvijenog svijeta, a osobito predstavnici skupine takozvanih milenijalaca1 te, preferira korištenje mobilnih aplikacija u komunikaciji sa svojim liječnikom. Osim putem mobilne aplikacije oni bi odlazak u ordinaciju rado zamijenili video pozivom, a dijagnostički postupak odgovarajućom mobilnom aplikacijom2. Sklonost korisnika prema mobilnim aplikacijama za brigu o zdravlju potvrđuje i podatak o njihovom broju na vodećim globalnim “app storesima”. Danas je dostupno preko 300 000 aplikacija za zdravlje što je skoro dvostruko veći broj nego ne tako daleke 2015. godine. Interes ne jenjava te se svakodnevno na globalne platforme dodaje i do 200 novih aplikacija usmjerenih na bolju, precizniju i inovativniju brigu o zdravlju3.

Aplikacije za hranu u svom razvoju i primjeni ne zaostaju za aplikacijama za brigu o zdravlju. Njihove funkcionalnosti su raznovrsne i uglavnom se orijentiraju na postavljanje osobnih ciljeva i brigu o vlastitoj težini, adekvatno planiranje prehrane, evidenciju konzumiranih namirnicama, izradu lista za kupovinu, organizaciju recepata i slično. Od svih korisničkih motiva i dalje je vodeći praćenje i evidencija vlastite prehrane za što se danas odlučuje čak 30 % korisnika mobilnih aplikacija4.

Većina spomenutih navika se odnosi na poznato okruženje unutar vlastitog doma i/ili radnog mjesta korisnika. Zasnovanost aplikacija na redovnom unosu podataka, bilježenje i obrada poznatih obrazaca ponašanja je preduvjet za njihovo optimalno funkcioniranje. Sugestivne poruke, koje sve više zauzimaju vodeću poziciju u primarnim funkcionalnostima aplikacije, omogućavaju da uz pametne telefone dobivamo i “pametne” aplikacije. One ne samo da evidentiraju naše aktivnosti nego nas i savjetuju. Preduvjet za kvalitetne preporuke koje dobivamo s našeg mobitela je između ostalog i redovan unos podataka. Stoga promjenom ili izostankom ustaljenih obrazaca našeg ponašanja, aplikacije imaju nepotpune podloge i postaju neadekvatne. U slučaju brige o našoj prehrani i zdravlju taj problem se nerijetko javlja tijekom putovanja i izlaska iz takozvane “comfort zone” koju čini naše poznato i svakodnevno okruženje. Za osobe koje imaju posebne prehrambene potrebe problemi nastali u takvim uvjetima postaju još veći, a nerijetko čak i opasni. Primjerice korisniku koji je osjetljiv na laktozu – nazovimo ga John Smith iz Manchestera – aplikacija koju svakodnevno koristi može s velikom razinom sigurnosti pratiti njegovu konzumaciju mliječnih proizvoda i predložiti količinu i vrstu jogurta. Međutim, problem postoje složen ukoliko se John odluči putovati u drugi grad, državu ili pak na drugi kontinent. Neovisno o lokaciji na kojoj se nalazi John, on mora i / ili želi primijeniti određena pravila u svojoj prehrani te se pri tom susreće s manjkom provjerenih informacija o proizvodima i jelima koje može konzumirati u tim okolnostima. Naime, vodeće aplikacije za planiranje putovanja dostupne Johnu se uglavnom koncentriraju na odabir i rezervaciju smještaja i restorana. Veliku pozornost daju korisničkom iskustvu i odabiru lokacije, njenoj dostupnosti i slično ne posvećujući osobitu pozornost personaliziranom pristupu koji Johnu znači ne samo luksuz i gastronomski doživljaj nego i sigurnost i zdravlje. Tada Johnova aplikacija, koja je vjerojatno izuzetno korisna u Manchesteru, postaje potpuno bezvrijedna na putovanju. On nema na raspolaganju podršku niti informacije o dostupnosti jogurta (ili bilo kojeg drugog proizvoda ili obroka) koji može supstituirati njegov poznati i provjereni brand tijekom putovanja i / ili tijekom boravka u određenom smještajnom objektu. Od jednostavne potrebe za provjerenim, ukusnim i sigurnim obrokom nastaje niz potreba s kojima se John (te sve druge osobe s posebnim prehrambenim potrebama diljem svijeta) svakodnevno susreće tijekom svojih putovanja.

Promatrajući preferencije ovog tržišnog segmenta, paralelno s razvojem tržišta mobilnih aplikacija i pratećih sektora poput društvenih mreža, nosivih uređaja i sl., postavlja se pitanje dostupnosti proizvoda i usluga za osobe s posebnim prehrambenim potrebama tijekom njihovih putovanja? Postojeće aplikacije se fokusiraju na korisničku svakodnevicu, ali potrebe ne nestaju na putovanju? Dapače one postaju i složenije. Iz navedenog se stoga kristalizira potreba za istražiti i odgovoriti na brojne izazove s kojima se oni susreću te ujedno i oblikovati rješenje koje im na iste može pozitivno odgovoriti. Njihova potreba za jednostavnošću tijekom putovanja, bez ugroze sigurnosti ili gastronomskih kompromisa ostaje neispunjena. Međutim, samo nakratko budući da je ista transformirana u istraživački cilj projekta “Razvoj e-health sustava za sigurnu i personaliziranu prehranu osoba s posebnim prehrambenim potrebama tijekom putovanja“ koji je usmjeren razvoju rješenja koja će olakšati putovanja i unaprijediti korisničko iskustvo dajući odgovore na pitanja o dostupnosti preferiranih i željenih proizvoda na ruti kojom prolaze i destinaciji koju posjećuju kao i lociranosti i raspoloživosti objekata u kojima se mogu pripremiti obroci sukladno njegovim preferencijama. Za doznati kako pronaći jogurt koji trebate u bilo kojem dijelu svijeta, a ne samo u kvartovskom dućanu ili restoranu obvezno “stay tuned” jer mi istražujemo kako se može putovati jednako i lako.

  1. Populacija stanovništva rođena između 1980. i 1999. godine
  2. https://medium.com/@AppInventiv/the-9-healthcare-app-development-trends-to-follow-in-2018-d55cf2b03f4d
  3. https://www.iqvia.com/institute/reports/the-growing-value-of-digital-health
  4. https://www.statista.com/statistics/698919/us-adults-that-would-use-an-app-to-track-their-diet-by-age/